Om os

Røsnæs Duroc

Læs mere om, hvem vi er hos Røsnæs Duroc, vores baggrund og historie.

Hvem er vi?

Stiftet og ejet af Ulrik Olsen og Henriette Ergemann
Røsnæs Duroc - Eksklusivt og lækkert grisekød fra egen avl af Duroc grise i Kalundborg.

Røsnæs Duroc er stiftet og ejet af Ulrik Olsen og Henriette Ergemann, der sammen bor på Lykkensgård på det naturskønne Røsnæs med deres tilsammen 3 børn.

Ulrik har ejet og drevet Lykkensgård Avlscenter siden 2007, og det er her de renracede Duroc grise opdrættes. Her sættes dyrevelfærd højt, og alle medarbejdere har en høj faglig stolthed omkring det, de laver.

I 2012 opnåede Lykkensgård Avlscenter førstepladsen indenfor avl af Duroc grise, ligesom vi i 2018 blev kåret til ”Årets arbejdsplads” på VKST´s årsmøde.

Ulrik overtog i forbindelse med et generationsskifte Kongestensgården opformering i 2017. Kongestensgården, som ligger helt ude på spidsen af Røsnæs med vand på 3 sider, er fra 1734 og har været i slægtens eje lige siden og Ulrik er 7. generation i rækken.

Henriette, som oprindeligt kommer fra Jylland, har en mangeårig baggrund i salg, ledelse og undervisning. Gennem de sidste år har hun opbygget en viden om- og interesse for landbrug og dyrevelfærd og dette sammenholdt med en kærlighed for god mad, og især godt kød, opstod idéen og lysten til at starte Røsnæs Duroc.

”Tiden og muligheden var der nu for at vi sammen kunne skabe noget nyt, der var oplagt med de kompetencer, vi hver især kan bibringe. Der findes alt for meget dårligt kød på markedet i dag, og vi kan mærke tendensen går imod at forbrugerne gerne vil have lækre råvarer, gode madoplevelser og samtidig også gerne vil betale lidt ekstra for god kvalitet. Vi mærker heldigvis også, at det igen er blevet lidt mere trendy at spise grisekød og har man endnu ikke smagt Duroc, må man ikke snyde sig selv for det”.

Duroc er helt anderledes end traditionelt grisekød med dens fedtmarmorering og bliver derfor ofte betegnet som Gourmet gris på mange restauranter verden over.

Det er Henriette, der står for den daglige drift af Røsnæs Duroc, salg og kundekontakt m.m., mens Ulrik driver de 2 gårde.

Få mere at vide

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig allerede i dag. Sammen drøfter vi din situation, ønsker og behov.